|
S, tmb, szappan2012.11.08. 18:10, dradri
S, tmb, szappan

Sszappant nem is olyan nehz csinlni pici muffin formkba. De el lehet e kszteni tmbszappannak, avagy mik a fortlyok. A tapasztalatunk az, hogy amg puha s lehetne vgni, akkor mg morzsoldik, amikor meg mr megkemnyedett ember legyen a talpn aki fel tudja szeletelni, olyan mint egy betontmb. Sokban kzrejtszik a leveg pratartalma is.

Alaposan krbejrtam a tmt, s kt tletet vegytettem szappankszts kzben:
-
Egyik az, hogy ha finomabb, szebb vgsi felletet szeretnnk, akkor a skristlyoknak kicsiknek kell lennie. Vagyis kvdarlban ledarltam ket.
-
A msik az, hogy megstttem a szappant. Kints utn majdnem 1 rra stbe raktam 50-70 fokra a szilikon formban. Vrtam mg pr rt addig, amg mr kihlt annyira hogy vgni tudtam, de mg ruganyos volt a massza. Ilyenkor a szappantmb mr knnyen elvlik a forma szltl, mg meleg/langyos, s ha benyomod a tetejt, akkor kicsit ruganyos. Na ekkor mg fel lehet vgni, nzztek meg a felletet:

Mg egy kis furcsasgot is megosztok veletek, vgs kzben vizes lett a szappanvgm.
A szappan dsztsnek technikjra nem trek ki rszletesen. Inkbb csak annyi legyen a tanulsg, hogy lehet szp s klnleges sszappanokat tmb formba nteni. Egy kis vrs s zld agyaggal igazi csodaszer a pattansos zsros brre!
| |