|
Kukacos szappanok2012.08.06. 12:33, dradri
Kukacos szappanok
Szerintem az utóbbi idő legszebb szappanjait készítettük el ezen a héten. Persze a ludas Adri volt, én csak ötleteltem. De nagyon elégedett vagyok velük...
Szóval úgy kezdődött, hogy megirigyeltük Samai Kata szappanjait. A spirálosakat. Erről Kata ír majd nekünk remélhetőleg valami bmutatót a jövő hétre.
Az ötletet ellopni nem ér, és különben is... De annyira jó volt, hogy valahogy meg kellett variálni, hogy sajátunkként is eladhassuk.
Adri tehát kiöntötte a spirálozni való szappant. Ránéztem, és azonnal megjött az ötletem: használjuk térelválasztónak! Úgy, mint a tejesdobozba a kartonlapot a kezdő tanfolyamon. Csak ezt benne is lehet hagyni...
Szóval így kezdődött. Innentől kezdbe ötletkitörések követték egymást, és végül megegyeztünk három variációban, amit a képen is láthattok. Az elkészítés tulajdonképpen nagyon egyszerű. Az alapja, egy könnyen gyurmázható, puha szappanalaprecept.
Ebből kiöntünk egy vékony filmet egy nagy tál aljára, majd ráöntünk egy második réteget, és végül egy harmadikat. Ezt a háromszínű lapot hagyjuk megszilárdulni másnap reggelig, majd tovább dolgozhatunk vele.
A legkönnyebben az átlós szappan készül. Ilyenkor a tejesdobozba egyszerűen saroktól sarokig betesszük a háromszínű lapot, és a két oldalára egyszerre beleöntjük a két színű masszát. Másnap kibontjuk, és felvágjuk.
Mivel ez a lap gyurmázható, ezért könnyen formára is hajlítható. Ezt használjuk ki a második és harmadik formázási módszerhez.
A második szappant neveztük el igaziból kukacszappannak. Ilyenkor a háromszínű lapot nyitott 8-as alakúra hajlítjuk, és beleállítjuk a tejesdobozba. Végül köréöntjük a masszát. Másnap a szappant kibontjuk és felvágjuk.
A harmadik szappan igaz gyöngyszem. Ez a 8-as szappan. Ilyenkor a háromszínű lapot zárt 8-as alakúra hajlítjuk, majd a tejesdobozba állítjuk. Úgy töltjük fel a friss masszával, hogy a 8-as "szemei" fehárek, a külseje pedig sárga legyen.
A szappanokat én készítettem, de a cikket hozzá dr Torma Viktória írta. Cikk eredete: Klikk ide!
| |